Здравният министър: Връщаме част от мерките, ако преминем границата от 200 болни дневно

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Дни наред бройката на заразените с коронавирус у нас минава 150. Изключение прави единствено този понеделник, когато новозаразените бяха едва 63, но в този ден беше отчетен по-малък брой на направените тестове. В събота бяха отчетени рекордните 182-ма пациенти с коронавирус. В неделя бройката намаля до 180, а днес са 174, предаде Дарик.

„Съпоставимо с другите областни градове, случаите на коронавирус в София не са пик, макар че ме притесняват. И един човек да е, министърът на здравеопазването винаги се притеснява“, заяви Кирил Ананиев. „Случаите на коронавирус в София не са голямо нарастване в контекста на броя хора, които живеят в България. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса. Ако той ескалира, сме готови във всеки един момент да предприемем необходимите мерки. Трябва да спазваме дисциплината: дистанцията, да носим маските. Засилили сме контрола в цялата страна, защото явно без контрол няма да мине“, допълни той.

По думите на Ананиев ескалация ще настъпи, когато броят на новозаразените надскочи 200 души дневно и то за по-продължителен период от време. Той увери, че при достигане на капацитета на деветте столични болници, които приемат пациенти с коронавирус, останалите лечебни заведения имат създадена организация и готовност за откриване на такива отделения.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email