MedicalNews.bg стана на 7 години!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Днес MedicalNews.bg става на 7 години!!! Благодарим на всички Вас, нашите читатели! Благодарим и на всички наши учители и многобройните ни партньори!

На 03 юли 2013 г. в София трима млади лекари създават специализираната платформа за лекари без да предполагат, че тя ще се превърне в най-популярната медия сред медиците в България. Medical News събира на едно място в онлайн пространството всичко, интересуващо съвременния лекар – новини от сферата на здравеопазването, новости за проучвания и нови лекарства, доклади от български и международни конгреси, научни съобщения, научни разработки от водещи световни списания, работни предложения и електронно обучение.

Като лекари те създават Medical News за техните колеги лекарите и студентите по медицина, но днес сайта се чете и от стоматолози, фармацевти, студенти от други специалности, медицински сестри, акушерки, медицински представители и всеки, интересуващ се от здравеопазване.

През годините MedicalNews не веднъж демонстрира, че не е безпристрастна медия. Точно обратното – пристрастна и то много силно към интересите на медицинското съсловие в страната. MedicalNews е в основата на редица медийни кампании за подобряване условията на работа и специализация на младите лекари в България, както и на кампании срещу насилието на медиците у нас.

Отличителна черта на MedicalNews е специализираната медицинска информация написана от медици за медици. Екипът  се старае да отразява най-важното от редица водещи национални и международни конгреси чрез множеството научни обзори, интервюта в „Гост на Medical News” и видео съдържание.

Рубриките „Специалности“ и „Тема на месеца“ придобиха много почитатели сред българските медици, като регистрираните  лекари на Medical News са вече над 9000 и то от всички видове специалности и възрастови групи. Като източници се използват, както библите на световната и европейска медицинска литература – Medscape, JAMA, Lancet, NEJM, BMJ, така и водещите в момента научни списания по специалности – Heart, UEG Journal, JCC и др.

Поради респекта си към българската медицинска литература, медията се уповава и на редица  български медицински журнали като Списание МД, Медицински преглед, Medical Magazine, Български медицински журнал, Съвременна стоматология, Обща медицина и др. Освен това, редица медици с удоволствие изпращат техни статии и обзори за публикуване в Medical News.

Медицинската медия придоби още по-голяма популярност и сред българските пациенти, интересуващи се активно от здравето си и искащи да имат достъп от проверена от медици информация. Израз на това са съвместната рубрика с PR Care „Грижа за пациента“, рубрика „Диетология“ с д-р Райна Стоянова и рубрика „Медицина и право“ с автор адв. Мария Шаркова.

Подсайтът Работа MedicalNews се наложи като място, където медиците търсят възможности за кариерно развитие и специализация.

Съвсем скоро, съвместно с Български лекарски съюз Medical News създадe платформа за дистанционното и електронно продължаващо медицинско обучение – Обучение Medical News.

Ще продължим да се стараем всеки ден, 7 дни в седмицата, дори и на празници да публикуваме най-интересното в света на медицината, фармацията, стоматологията и здравеопазването в името на вас, нашите читатели.

Пожелаваме ви много здраве, щастие и професионални успехи и знайте, че винаги можете да разчитате на вашата медия – Medical News!

Можете да ни пишете за каквото поискате и ние винаги ще се опитаме да Ви помогнем!

Благодарим на всички наши читатели, на всички български медици!

Благодарим на многобройните ни партньори за доверието!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email