Предстои Третата среща на хора болни от Паркинсон във Варна

Третата среща на хора болни от Паркинсон във Варна ще се проведе във вторник 24.03. от 16:00 часа. Залата се намира във Варна, ул. Иван Страцимир, 2Б, ет. 5.  Участието е безплатно, информират организаторите.

На тази среща участниците ще се запознаят и ще имат възможност да обменят информация по теми, които ги вълнуват. На срещата ще присъства и рехабилитаторката Илиана Калоянова, с която ще поговорим за възможността да организираме гимнастика специално за хора болни от Паркинсон.   

За контакти: parkinson.grupa.varna@gmail.com,

тел.:  089 220 02 72

или фейсбукгрупа: „Паркинсон – група за обмяна на опит“ https://www.facebook.com/groups/2326536644075604/

Целта на срещите е да се предостави възможност хората засегнати от болестта да обменят опит и да се подкрепят взаимно. Участниците ще могат да разговарят за болестта, за трудностите, които срещат и как се справят с тях. Тези срещи могат да бъдат и особено полезни за хора, които скоро са се сблъскали с диагнозата, като им помагат по-лесно да преодолеят първоначалия шок.  

Болестта на Паркинсон е прогресивно неврологично заболяване, което засяга около 15 000 души в България. Както при всички други хронични заболявания и тук е от значение не само диагнозата и медицинското лечение, а и подкрепата, която засегнатите получават от хората около тях и средата, в която живеят. Да поговориш с някого, който вече е минал по същия път често е изключително полезно и успокояващо.