Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Йордан Йовчев: Спортът е изключително травматичен и е предизвикателство да успееш да се съхраниш

На 15 октомври в хотел Маринела, София се състоя Фармацевтичен симпозиум на фирма A&D Pharma под наслов – „МИСИЯ – динамичен живот“. Събитието събра над 600 фармацевти от София, като  главният от акцент беше най – новият и иновативен лекарствен продукт от семейството на Нурофен – Нурофен 200mg лечебен пластир. Той бе представен от доц. Др. Атанас Кацаров, специалист по ортопедия и травматология Другата част от вечерта беше посветена на останалите лекарствени продукти за болка от семейството на Нурофен.

„Винаги в хода на кариерата ми в професионалния спорт сме се консултирали с медицинско лице”, заяви той и допълни, че освен физическото здраве, от особено значение е и психическата устойчивост. „Процесът на изграждане на един спортист е изключително дълъг. Използвал съм както собствения си опит, така и съм разчитал на професионализма около мен, на специалисти, които са наистина начетени и знаят как да постигнем целите си”, каза Йордан Йовчев.

„Участвал съм на няколко световни първенства, но не успях да завоювам златен медал през 2004г. в Атина. Беше ми тежко, че спечелих сребро, но за мен най-важното постижение в личен план беше, че успях да участвам на последните ми олимпийски игри, с което останах участник в общо шест издания”, сподели той.  Българският гимнастик допълни, че спортът е изключително травматичен и е предизвикателство да успееш да се съхраниш.

В днешно време ибупрофен е сред най-широко разпространените нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), използвани при болка с различна генеза и продавани без лекарско предписание. „Със сигурност и в залата, и в домашната ми аптечка винаги има Нурофен”, каза Йордан Йовчев и допълни:

„Приех поканата на A&D Pharma, първо, защото ще се срещна с нови хора от сферата на медицината, второ, защото успях лично да се убедя в качествата на Нурофен лечебен пластир и на последно място, но не и по важност – смятам, че след активния спорт винаги има какво да науча, особено за справяне с различни ситуации, както вспорта, така и в ежедневието.”

Йордан Йовчев: Спортът е изключително травматичен и е предизвикателство да успееш да се съхраниш

Бойка Тодорова

Д-р Ана-Мария Младенова

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email