Правец става домакин на Втората Педиатрична оториноларингологична конференция

Водещи родни и чуждестранни оториноларинголози ще разискват новостите в диагностиката и лечението на УНГ заболяванията в детска възраст

На 15 и 16 февруари гр. Правец ще бъде домакин на Втората Педиатрична оториноларингологична конференция. Събитието, което е с международно участие, е организирано от Българското сдружение по детска оториноларингология, под егидата на Европейското сдружение по детска оториноларингология.

Конференцията ще събере на едно място водещи български и чуждестранни оториноларинголози, работещи с деца; педиатри и общопрактикуващи лекари от цяла България. Всички те ще споделят своя клиничен опит, както и новостите в диагностиката и лечението на УНГ заболяванията в детска възраст.

Темите, които ще бъдат засегнати, са изключително актуални както за медицинските среди, така и за цялото общество: от антибиотична резистентност, затрудненото носно дишане у децата, световъртеж при децата, слухова рехабилитация при вродени ушни малформации, причини и подходи при глухота в детска възраст, качеството на живот при деца с алергичен ринит до заболявания на дихателните пътища.

Акцентите в научната програма са два основни дебата, а именно: дискусия за избягване на упорити кръвотечения, получени след тонзилектомия – препоръки, подходи и екипна работа, опит заимстван от Германия; дебат за правилното поведение при спешни състояния на чужди тела в белия дроб при децата – реалност и географско разпределение на центровете за изваждане на чужди тела в България. Тук ще бъдат разгледани лекарските позиции на педиатъра и на УНГ лекаря.

Сред специалните гости на събитието ще бъдат проф. д-р Джон Ръсел и проф. д-р Жан Мишел Трилия – едни от доайените на детската оториноларингология в Европа. Проф. д-р Жан Мишел е началник на Детската УНГ клиника в болница Ла Тимон в Марсилия, а проф. д-р Джон Ръсел е член на Управителния съвет на Европейското сдружение по детска оториноларингология, новатор и воден УНГ лекар от Ирландия. Екипът от професори по УНГ болести в гр. Бостън, САЩ, ще представи нощно хъркане в детската възраст – причини и стратегия за правилно лечение.

Не по-малко актуални са и темите, които българските водещи УНГ специалисти ще представят на конференцията. Те ще споделят своя клиничен опит по такива проблеми като хирургична ендоназална синус-хирургия при най-малките пациенти; ларингомалацията – трудности и реалност и др.

Oфициални медикни партньори на Конференцията са Medical News и Здравен навигатор.

За повече информация: 
http://medicalnews.bg/blog/2019/01/26/15-17-02-ii-%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD/