Проф. Виктор Златков: МУ-София е безспорен лидер и водач в сферата на медицинско образование

Днес се дипломира Випуск 2018 на Медицински факлутет на Медицински университет-София. Специално обръщение към всички завършващи и специални гости в Зала 1 на НДК направи ректора на МУ-София Проф.Виктор Златков дм.

“Дипломирането е един вълнуващ момент за всички нас. Вие вложихте много труд и старание и сега напълно естествено чувствате радост и гордост от постигнатото. В този тържествен ден не забравяйте усилията на вашите родители и близки, които пожертваха време, средства и енергия, за да ви подкрепят в избрания от вас професионален път.

Заедно с вас и ние преподавателите се чувстваме удовлетворени за добре свършената работа. Сигурен съм, че нашият университет и в бъдеще ще осигурява професионално развитие. Не забравяйте, че доброто име на Медицински университет-София се греди не само на високото качество на преподаване, но и на постиженията на своите възпитаници.

В тази връзка най-новите данни сочат, че Медицински Университет-София е класиран на второ място от всички висши училища в България и на 1071 място в света. Този резултат е по-добър с 213 позиции в сравнение с миналата година.

От 2011 година и понастоящем, Медицински университет-София е лидер и безспорен водач във всичките пет професионални направеления в сферата на медицина, дентална медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве.