Проф. Виктор Златков: ICMS ме впечатли не само с качеството на лекторите, но и с високото ниво на студентските разработки

В неделя, 14 май, се състоя официалното закриване на XVI Международен конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2017). Събитието бе организирано в Медицински университет – София от Асоциацията на студентите-медици в България – София и събра над 800 студенти и млади лекари от над 67 държави. Ректорът на МУ-София проф. Виктор Златков изнесе заключителната реч, с която закри форума и благодари на всички участници и присъстващи:

“Видях един изключително добре и професионални организиран конгрес, за което ви поздравявам. Конгрес, който ме впечатли не само с качеството на поканените лектори, но и с вашите разработки, вашата усърдна работа и вашите презентации”, заяви проф. Златков и допълни:

“Бях още по-приятно изненадан, че имах възможността в по-битови условия да виждам онлайн презентациите (бел. ред. по Medical News) , които се излъчваха от този конгрес. Освен работата в отделните уъркшопи, смятам, че сте постигнали доста високо професионално равнище. Мисля, че това е една чудесна крачка в първите стъпки на професията и в науката, защото без наука няма как да се развиваме.”

В заключение, Ректорът на МУ-София изпрати своите млади колеги с думите:

„След като се прибрах, бях получил мейл от дъщеря ми, която е студентка в Щатите. Тя ми беше изпратила линк към вашия конгрес, без да знае че и аз съм участник индиректно. С това ви поднасям своите поздравления. И да знаете, че са Ви гледали и в Харвард.”

Вижте цялото закриване и награждаване:

Д-р Ана-Мария Младенова

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email