Лимфен дренаж – защо все повече жени се подлагат на тази процедура?

Съвсем скоро ще се наложи да хвърлим дебелите дрехи, а с тях е време и да се отървем от излишните килограми, натрупани от множеството зимни празници.  Един доста ефективен и модерен начин за стопяване на мазнини и премахване на неприятната портокалова кожа е лимфния дренаж.

Какво представлява лимфния дренаж?

Лимфният дренаж е ефикасен метод за въздействие върху меките тъкани на човешкото тяло. Той способства за отстраняване на ненужните течности, получени при обмяната на веществата в лимфните съдове, през които в нормално състояние преминават приблизително 4 литра. Лимфната система има незаменима роля в имунната сиситема на човешкия организъм, затова в случай на задържане на лимфни течности се препоръчва те да бъдат стимулирани да излязат от тялото.

Ето защо, в медицината и в частност естетичната медицина, навлизат модерни апарати, които правят стимулацията по-ефективна. Производителите на медицинско оборудване разработват нови, високотехнологични уреди, които осигуряват безболезнен и ефективен лимфен дренаж. Сред множеството предложения на пазара, се отличава BTL-6000 Lymphastim,  дело на международната компания БТЛ Индъстрийз.

Пациентите, подложили се на процедури с BTL-6000 Lymphastim са на мнение, че усещането е изключително приятно. Апаратът, масажирайки, избутва задържаната лимфна течност. Всеки, който желае да се отърве от целулита и да детоксикира организма си, може да се подложи на лимфен дренаж.

Детоксикацията на организма оказва своето влияние върху кожата. След процедурите се отчита голям процент ревитализация на клетките и подмладяващ ефект. Лимфният дренаж не се препоръчва при бременни, хора страдащи от тромбоза или сърдечна недостатъчност. Спокойно може да се комбинира и с други  процедури, като акустичните вълни – те разграждат целулита, а лимфния дренаж способства за изхвърлянето на мазнините.