Топ тенденции в естетичните процедури: BTL Exilis Elite – радиочестотен лифтинг за стягане на кожата

Кои са последните тенденции в естетичната медицина?

Развитието на роботиката и интелигентните системи през последните години доведе до разработване на революционни уреди в помощ на естетичната медицина. Съвременните апарати изместват естетичната хирургия и осигуряват бързи резултати, само след няколко терапии.

Ергономичният дизайн и неинвазивния характер на модерната техника я правят надежден съюзник в борбата с мастните натрупвания и отпуснатата кожа.

Бръчките и отпуснатата кожа са резултат от намалената еластичност и забавената обмяна на веществата, в следствие на което не се доставя достатъчно кислород на клетките.

Ето защо, сред актуалните тенденции в дерматологията и естетичната медицина са разработване на уреди, които на базата на радиочестотен лифтинг, регенерират клетките и връщат еластичността на кожата.

Как да постигнем стегната кожа и изваяно тяло?

След определена възраст, това са въпросите, които най-много вълнуват жените, които държат на външния си вид. В тази насока са разработени последните апарати в помощ на естетичната медицина.

Те интегрират технологии, които позволяват провеждане на безболезнени и неинвазивни терапии, в резултат на които, кожата става сияна и жизнена, а белезите от стареене са видимо заличени.

В гоненето на тази мисия, като надежден съюзник се доказва апаратът на БТЛ Индъстрийз – BTL Exilis Elite. Разработен на базата на модерна технология, използваща радиочестотни вълни, уредът осигурява кобинирана терапия с радиочестота и ултразвук. Както и останалите апарати от серията на BTL Industries, BTL Exilis Elite намира широко приложение в клиники и центрове за естетична медицина.

Безвреден при третирането на отпусната кожа и бръчки, налице е отличен резултат. Принципът на работа на BTL Exilis Elite е да стимулира производството на нов колаген, като посредством отделяната топлина разделя старите колагенови влакна.

Exilis Elite повлиява добре на еластичността и тонуса на кожата, премахва целулита, изглажда бръчките, стяга шията и премахва двойната брадичка.

Естетичните манипулации са безвредни, благодарение на иновативната медицинска техника

По време на процедурите със съвременните уреди за изглаждане на бръчките, пациентите не усещат дискомфорт, а положителните резултати се забелязват още след първата процедура.

Уредът BTL Exilis Elite може да обработва следните зони: ръце, колене, лице, бедра, брич и т.нар. любовни дръжки. Той има два различни накрайника, различаващи се според площта, която ще се обработва.

Накрайникът се движи по засегнатите области, като ултразвуковите вълни достигат до мастните депа и подкожния мастен слой се загрява до 40-50 градуса. Тази температура е идеална за разпадането на структурата на мастните клетки, като се разрушават фиброзните капули.

Тенденциите в естетичната медицина, непрестанно се променят, но благодарение на модерните технологии, възможностите на естетичната медицина се усъвършенстват, резултатите са видими, а рискът и болката са сведени до минимум.