Кои са най-новите тенденции в естетичната медицина?

Достатъчен е един бърз поглед назад в човешката история, за да разберем, че суетата не е мода на нашето съвремие, а винаги е била неизменна част от природата на хората.

Борбата на човешкото тяло с времето се води още от най-стари времена, когато древните римлянки са използвали продукти като дървесна пепел, крокодилска тор и коза лой, за да поддържат тялото, кожата и косата си красиви и млади.

Днес, с огромния напредък на естетичната медицина има далеч по-ефективни методи за оформяне на тялото. През последните години специалисти разработват нови технологии и иновативни продукти, отличаващи се с много по-дълготрайно действие, по-високо качество и почти никакви странични ефекти.

Модерно днес е нехирургичното лечение, защото все повече хора предпочитат да се доверят на щадящи процедури, с кратък възстановителен период и възможно най-минимален риск. Така, сред най-популярните тенденции в естетичната медицина се превръщат онези методи, които не изискват дълго или дори никакво откъсване от ежедневния режим на работа и домашни задължения, безболезнени са и имат бърз и дълготраен ефект. Все по-желани са лазерите, филърите, мезотерапията, ботулиновия токсин, лифтинг-конците и др.

За да могат да отговорят адекватно на търсенията на пациентите, все повече фирми разработват апарати за неинвазивни методи и терапии, сред които е иновативният продукт на БТЛ Индъстрийз – BTL Vanquish Me, базиран на радиочестотни вълни и отличен с много награди за възможностите, с които разполага. Най-хубавото при него е, че процедурата е абсолютно безконтактна – уредът по никакъв начин не докосва пациента. Специалистите у нас разчитат на модерна апаратура, за да осигурят на пациентите си висококачествени услуги и ефективни резултати.

Друга модерна процедура е така нареченият плазмолифтинг (или известен още като “вампирски лифтинг”). Прилага се най-вече на фино набръчкана и отпусната кожа, като предимството й е, че има моментален ефект и не предизвиква усложнения или дискомфорт.

Сред най-популярните тенденции в естетичната медицина са и филърите. Това са дермални импланти, които се инжектират в кожата с цел уголемяване на устни, запълване на бръчки, създаване на обем и др. Преди тези процедури, консултацията с лекар е абсолютно задължителна.