Д-р Г. Павлова: Трудно е да очакваме университетските и областните болници да се включат веднага в протестите

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Трудно е да очакваме университетските и областните болници да се включат веднага в протестите, обясни пред БНР д-р Галинка Павлова, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

Д-р Павлова разкри, че от Съюза са създали щаб, който да подпомага поетапните протести на общопрактикуващите лекари и специалисти:

“Стартират общопрактикуващите и в момента върви работата по включване поетапно и на другите колеги. Тепърва ние ще отидем на срещи и с колегите в университетските болници.”

Трудно ръководството на една университетска болница би повело хората на протестни действия, макар и да е съгласно с позицията на съсловната организация. Има мълчание, така че от тук нататък започва да се развива процесът.”, каза тя.

Нито децата, нито възрастните хора, нито хроничноболните ще бъдат ощетени относно профилактичните им прегледи.

От БЛС настояват за по-голям бюджет в извънболничната помощ.

Трябва да се пренесе тежестта в извънболничната помощ. Би могло, но ако бъде предоставен достатъчен финансов ресурс и ако бъдат разписани нормативните документи за това.”, каза  д-р Павлова и продължи:

“Какво се получи в крайна сметка? Изнесе се много малко и забележете, че в диагностичните блокове към болниците така бяха направени нормативно нещата, че просто ДКЦ-та да не могат да извършват тази дейност.”

_____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email