Държавата ще осигури средства за три приоритетни за МБАЛ – Бургас проекта

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Дъжавата ще финансира три важни за МБАЛ – Бургас проекта.

Това заяви д-р Лорис Мануелян, заместник-кметът по здравеопазване по време на среща във връзка с изложение „Зона здраве”, което се организира за първи път в Бургас, информира „Фокус”.

Д-р Мануелян това са ремонтът и реиновацията на Кръвния център, изграждането на ново и модерно Спешно приемно отделение и приключването на ремонта на Кожното отделение.

„По отношение на спешната помощ също ще се работи много упорито. Общината отдели парцел в двора на болницата, на който ще бъде изградена нова Спешна помощ”, допълни д-р Мануелян.

Общината ще отдели етаж от ДКЦ-II, където ще има Архив на ТЕЛК с по-добра и достъпна среда за ползвателите на услугата.

Д-р Мануелян заяви твърдо, че общината отделя огромно внимание на комплексния онкологичен център. Предстои закупуването на втори линеен ускорител.

Трябва да се направи ново отделение по химиотерапия, както и да се закупят нов софтуер и скенер, с които в Бургас ще започне да се прилага и т.н. радиохирургия.

_____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email