Днес Българският младежки Червен кръст отбелязва 95 години от основаването си

Днес Българският младежки Червен кръст отбелязва 95 години от своето създаване, предава БГНЕС.

През 1921 г. тогавашното Върховно ръководство на Българското дружество „Червен кръст” взема решение за създаване на младежка организация към Българския Червен кръст.

БМЧК е осмата младежка червенокръстка организация в света и вече 95 години работи за намаляване на социалната и здравната уязвимост на децата и младите хора в България и за приобщаването им към хуманитарните ценности и принципи.

По повод годишнината, днес и утре, в Аграрния университет в Пловдив ще се проведе най-висшият форум на БМЧК, на който ще присъстват над 70 делегати от цялата страна.

Националният събор ще гласува отчета за дейността на организацията за изминалата 2015 г. и ще приеме план за работа на национално ниво през настоящата година. Ще бъде обявено началото на честванията по случай 95-годишнина на младежката организация, които ще преминат под мотото „БМЧК – 95 години създаваме добро!”.

Днес от 11:00 часа в сградата на Областния съвет на БЧК-Пловдив, председателят на БМЧК Мария Христова и Деница Баръмова, директор на дирекция БМЧК към Секретариата на Националния съвет на БЧК, ще запознаят медиите с работата на най-голямата младежка неправителствена организация в България и с предстоящия ѝ върховен форум.

Гости на Националния събор ще бъдат председателят на БЧК Христо Григоров, д-р Христо Паунов, член на Националния съвет на БЧК, генералният директор доц. д-р Красимир Гигов, зам.-генералният директор д-р Славита Джамбазова, д-р София Стоименова – главен секретар на БЧК, председателят и директорът на областната организация на БЧК в Пловдив д-р Петрония Карамитрева и Таня Георгиева, председатели на БМЧК за минали периоди, представители на местната власт, национални и регионални институции, партньори и съмишленици.

_____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email