Фармацевти над пенсионната възраст работят в аптеките в Северозападна България

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Магистър-фармацевти на повече от 80 години обслужват своите клиенти от аптеките от най-бедния регион у нас – Северозападна България информира в. “Новинар”.

Хората се чудят дали това ще повлияе върху върху адекватното обслужване на закупуващите си необходимите за здравето им медикаменти.

Възрастови ограничения за упражняване на професията обаче няма, увериха от Българския фармацевтичен съюз.

Експерти съобщиха за изданието, че законът не дискриминира възрастта на специалиста, който работи с рецепти в аптеката, както и че годините не са основополагащ фактор за адекватна работоспособност.

Такива ограничения няма например и за лекари, които упражняват професията си, а пациентът сам взима решението от коя аптека да закупува лекарствени продукти и медикаменти, уточниха специалистите.

Най-много регистрирани магистър-фармацевти са на възраст от 31 до 40 години, като техният брой е общо 1232, а иначе право да продават медикаменти по лекарско предписание у нас имат над 6000 магистър-фармацевти.

_____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email