Днес бе открито новото отделение по спешна медицина в УМБАЛ „Света Анна“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Премиерът Бойко Борисов и министър Петър Москов откриха днес изцяло новото отделение по спешна медицина в УМБАЛ „Света Анна“, съобщава в. “Труд”. 

В своята фейсбук  премиерът отбеляза:

“За момента то е единствено по рода си в България, с най-модерната апаратура, която се предлага и която е осигурена. Инвестираните средства от правителството са около 1 млн. лв.” 

Отделението има изцяло оборудвана шокова зала с възможност за 24-часово наблюдение на 9 пациента, 10 легла за прегледи и 2 противошoкови легла.

През това отделение годишно минават около 30 000 пациенти, а завършването му е началото на изграждането на спешен комплекс, за който е предвидено снабдяването с допълнителна медицинска апаратура.

До две години такива спешни отделения ще бъдат разкрити в цялата страна.

“Успехите на правителството в областта на здравеопазването, сред които осигурените преди седмици 20 млн. лв. за Спешна помощ, стопеният дефицит от стотици милиони левове в НЗОК и цялостното увеличение на средствата за сектора през 2015 г., са само част от мерките, чрез които бе допринесено за разрешаването на част от множеството натрупани през годините проблеми в тази сфера”, твърди още премиерът.

_____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email