До края на годината МБАЛ „Света Марина” – Плевен може да стане университетска болница

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Още до края на 2016 година Плевен може да се сдобие с още една университетска болница – МБАЛ „Света Марина“ – Плевен, съобщи проф. д-р Григор Горчев, медицински управител на МБАЛ „Света Марина” – Плевен.

Пред медиите той заяви следното:

„Пазарът е такъв, че студентите вече искат едно по-модерно и различно обучение. В Плевен има само една университетска болница, а в другите големи градове те са по няколко и не са малко тези, които са частни.“

Миналата седмица е получен втори лиценз за МБАЛ „Света Марина” и нивото й е вдигнато с още една степен. Това позволява след 1 април да се кандидатства за университетски клиники по новия закон, който позволява да бъдат включени отделенията за гинекология, урология, гръдна и коремна хирургия, вътрешни болести, реанимация и гастроентерология, обясни директорът на МБАЛ.

Стандартът е такъв, че студентите искат едно по-различно оборудване и отношение. Превръщането на болницата в университетска ще се отрази добре на града като цяло, но много ще повлияе и на обучението на студентите“, допълни проф. Горчев.

_____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email