Единната национална платформа за търговия с лекарства за нуждите на болниците започна работа

Единната национална платформа за търговия с лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения в България започва работата си, съобщиха от МЗ.

Очаква се системата значително да намали разходите за медикаменти на лечебните заведения.

Болниците вече няма сами да договарят с доставчиците цени за малки количества лекарства, а ще изпращат нуждите си към електронната платформа.

Системата ще обединява всички получени заявки за всеки отделен медикамент и ще търгува общите количества, допълниха от МЗ. Поради окрупняване на обемите ще се постигне и значително по-ниска цена за медикамент.

В системата ще има възможност да участват всички лечебни заведения на територията на страната както и регистрираните доставчици, уточниха от ведомството.

____________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email