Д-р Б. Миланов: Бременните ще имат право на допълнителен преглед при стоматолог

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Тази година бременните жени ще имат право на един допълнителен преглед при стоматолог, съобщи днес председателят на УС на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, предаде БТА. 

Той съобщи още, че с новия Национален рамков договор се увеличава и пакетът услуги за пациенти над 18 години. Д-р Миланов поясни, че при нормална бюджетна година от септември пълнолетните ще имат право на една допълнителна дейност – поставяне на пломба или екстракция на зъб.

Оралното здраве на българите не е цветущо, но основната причина за това е културата на хората, заяви д-р Миланов. Според него един от най-големите проблеми е масовото объззъбяване на хората и това, че много от тях нямат пари, за да си направят протези.

Той посочи, че целта на съсловната организация е заедно с да намери алгоритъм, за да се окаже подкрепа на този тип пациенти и припомни, че в момента има такава програма, но тя е само за военноинвалиди.

Председателят на БЗС допълни, че българските стоматолози са на изключително високо ниво и ползват всяка нова технология, която се докаже като полезен метод на лечение.

По думите му сега в страната ни навлиза ултрамодерна техника за изработване на коронки и мостове. Тя съкращава много времето за изготвянето на протезите и се базира на 3D технология.

Във Варна д-р Миланов откри днес традиционния форум, организиран от районните колегии на съсловната организация в крайморския град и в Добрич. В конгреса, който е съпътстван от специализирано изложение, участват близо 450 специалисти.

______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email