Формулиран e oкончателният вариант на Националната здравна карта

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Финалният вариант на Националната здравна карта на България е готов.

Днес комисията за изготвянето на документа прие коригирания вариант с 11 гласа “за” и двама “против”, информира пресцентърът на МЗ.

По време на общественото обсъждане здравното министерство е получило около 150 предложения за промени в здравната карта.

От тях комисията е приела 71 и ги е отразила в пълния им вид в окончателния вариант на документа, а други 33 предложения са одобрени частично. Други 35 от общия брой на предложенията били за конкретни областни здравни карти, затова не били обект на разглеждане от националната комисия, обясниха още от МЗ.

Националната здравна карта ще бъде разгледана от Министерски съвет другата седмица и ще бъде публикувана в Държавен вестник.

Това ще направи документа задължителна част от методиката, по която НЗОК ще сключва индивидуалните си договори с болницитеи ще закупува медицински дейности за нуждите на пациентите, уточняват още от ведомството.

______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email