Кирил Ананиев: НРД влиза в сила от първи април

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Националният рамков договор ще влезе в сила от 1-ви април и правен вакуум няма да има, заяви пред парламентарната здравна комисия председателят на Надзорния съвет на Здравната каса Кирил Ананиев.

Проектът на документа, както и проектите на всички необходими наредби, са качени за обществено обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването, предава БНР.

Според Ананиев ще има технологично време, за да бъдат приети в срок:

“Ще разгледаме абсолютно всички предложения, които са постъпили, и Надзорният съвет ще вземе своите решения. Процедурата след това е такава, че след като се гласува решението, се предоставя на министъра на здравеопазването за съгласуване и оттам тръгва към Държавен вестник.”

Освен това той заяви, че ще се работи координирано с представителите на БЛС, независимо че техният подпис липсва под Националния рамков договор за медицински дейности за 2016 година

Министър Петър Москов потвърди ангажимента на министерството да изясни напълни нормативната уредба до края на този месец:

Потвърждавам, че цялата нормативна уредба, нужна за да няма вакуум, да няма правен луфт, да няма трудности с функционирането на Касата и съответно на договорните партньори на Касата, Министерството ще отговори на тези изисквания.” 

______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email