Все повече чуждестранни студенти се обучават в МУ-Плевен

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Чуждестранните студенти в Медицинския университет се увеличават всяка година традиционно, тази година има около 250 новопостъпили, заяви пред  „Фокус“ проф. Ангелина Стоянова, зам.-декан за чуждестранните студенти на факултет „Медицина“ в МУ – Плевен.

Тя наблегна, че, това е сериозен успех за учебното заведение, тъй като то не е толкова голям университет.

„От новите чуждестранни студенти най-голям е броят на гражданите на Великобритания. През годините техният брой винаги е най-висок, тази година са около 110. Имаме доста студенти от Индия – 48, от Германия – 19, от Испания, Нигерия и за първи път имаме и кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун. Към момента имаме над 500 чуждестранни студенти и с новозаписалите се нови 250 ще надхвърлят 750-760 чуждестранни студенти в университета“, поясни проф. Ангелина Стоянова.

Тя допълни, че популярността на МУ – Плевен сред чуждестранните студенти се дължи не само на ежегодно провежданите рекламни кампании и мероприятия, но и на това, че студентите харесват обучението в университета и така стават негови добри посланици в родните си държави.

______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email