Водещи лектори от Оксфорд, Лoндонския импириъл колидж и Бен Гурион ще изнесат лекции на ICMS 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2016) ще се проведе за петнадесети пореден път между 12 и 15 май 2016 година в Медицински университет – София.

Организатор на научния форум е Асоциацията на студентите медици в България – София (АСМБ – София), член на Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина  (IFMSA) и Европейската асоциация на студентите по медицина (EMSA), а патрон е ректорът на МУ – София, акад. проф. д-р Ваньо Митев, дм, дбн.

В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Европа с над 500 участници.В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, дентална медицина, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

Темата на тазгодишния конгрес е „Starway to science – Imagine, Invent, Inspire”. На него се очаква да представят най-новите си проучвания трима от водещите изследователи в медицинската наука.

lygateПроф. Крейг ЛаигейтOксфорд, професор по сърдечно-съдова физиология и ръководител на група за изследване на биоенергетиката на сърдечно-съдовата система в медицинския факултет „Радклиф“ към Университета Оксфорд.

Изучава влиянието на сърдечната енергетична хомеостаза при пациенти с исхемична болест на сърцето и хронична сърдечна недостатъчност, и потенциалните ползи от терапии, съхраняващи миокардния АТФ или усилващи сърдечния метаболизъм.


brownПроф Робърт Браун – Imperial Collage London – 
ръководител на направление по Транслационна Онкология към катедрата по Хирургия и Онкология към Медицински факултет на Imperial College London, където ръководи сектора по Епигенетика и е начело на отдела за изследване на туморните процеси.

Изследователската дейност на проф. Браун се съсредоточава върху епигенетиката и лекарствената резистентност, като специфичен таргет е овариалният карцином. Проучванията му са съсредоточени върху това, как туморните клетки придобиват резистентност към химиотерапията и цели да подобри лечението чрез преодоляване на лекарствената резистентност.

Заедно с екипа си представя данни че метилиране на аберантна ДНК и епигенетично инактивиране на точно определени гени в туморните клетки може да предскаже отговора на пациента към химиотерапия и съответно изхода от заболяването му.

lobelД-р Лезли Лобел е единственият академичен изследовател на вируса Ебола и Зика извън САЩ. Роден в Ню Йорк, САЩ, където завършва бакалавърска степен по химия и след това медицина в Columbia University. Защитава докторска дисертация в областта на вирусологията, отново в същия университет. В момента оглавява лаборатория по имуновирусология в Катедрата по микробиология, имунология и генетика в университета Ben Gurion в Израел.

Всеки участник или работна група представя свои проучвания и разработки в една от следните области – Терапия, Хирургия, Предклиника, Дентална медицина, Обществено здраве и Медицинско образование и се състезава със своите колеги.

Удължен срок за изпращане на абстракти: 23 март 2016.

Като пасивен участник, можете да се регистрирате до началото на конгреса.

За повече информация и регистрация: www.icmsbg.org

За контакт с организаторите: info@icmsbg.org

Facebook страница: www.facebook.com/ICMSBulgaria

Twitter : www.twitter.com/ICMSBulgaria

Промо видео : https://www.youtube.com/watch?v=Jei9EuJSxuU&feature=youtu.be

Станете част от ICMS 2016 – Открийте изследователския дух в себе си, открийте духа на София!

Официален медиен партньор на ICMS 2016 – Medical News

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email