Благотворителна организация помага за ремонта на детското отделение към МБАЛ- Горна Оряховица

Представители на германската благотворителна фондация „Помощ за България” гостуваха в Детско отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица, съобщава Дарик.

Целта на посещението е планираният ремонт на санитарно помещение в отделението, за което ще помогне организацията. Средствата за това ще бъдат набрани от благотворителен Великденски базар в град Албщайн, Германия, който ще се проведе в края на месеца.

Гостите бяха посрещнати от директора на МБАЛ д-р Иван Иванов и началника на отделението по педиатрия д-р Елена Ангелова. Представителите на благотворителната организация разгледаха отделението, срещнаха се и с малките пациенти, за които бяха подготвили лакомства.

Фондация „Помощ за България” над 18 години помага на български здравни заведения и социални домове. Не за първи път идват и в Горна Оряховица, разказа ръководителят на организацията Юрген Мюлер, който от 1997 г. работи на територията на България.

Фондацията работи съвместно и с друга благотворителна организация „Децата се нуждаят от свобода”, дейността на която е насочена основно към децата в неравностойно положение.

През годините те организират много благотворителни концерти и базари, а събраните средства от тях са насочени в помощ на децата.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email