УМБАЛ “Св. Анна” разполага с хеликоптерна площадка

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

УМБАЛ „Св. Анна”в София вече разполага с хеликоптерна площадка, чието официално откриване ще се състои през следващата седмица.

Новото съоръжение ще дава възможност на спешни пациенти от различни точки на територията на страната да бъдат транспортирани в болницата, което е жизнено важно при донорски ситуации.

Директорът на УМБАЛ д-р Славчо Близнаков заяви следното:

„Площадка е само черешката на тортата, искаме да направим голямо спешно отделение с така наречения път на пациента, обозначен като жълт, зелен и червен след съответния триаж“.

До момента е направен ремонт и подмяна на апаратурата на спешното отделение на „Св. Анна” и то се простира на площ обхващаща близо декар.

В него има две зали с 20 легла, като три от тях са моторни. Те са оборудвани с монитори и перфузори. Освен това има 11 триажни колички, операционна зала, лаборатория, дигитален рентген.

Д-р Близнаков разкри, че това е само началото на промените. В момента в лечебото заведение тече ремонт на клиниката по урология, реновирането на интензивния център по неврология пък вечее реализирано.

В София хеликоптерна площадка има още в УБ „Лозенец”, във Варна – “Св. Марина”, а в Бургас – областната болница.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email