Европейската комисия позволи сливането на фирмите Allergan Generics и Teva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Европейската комисия е одобрила официално обединението на два от водещите производители на генерични лекарства – Allergan Generics и Teva, съобщиха от Комисията.

ЕК обаче поставя и някои условия пред реализирането на сделката, част от които са Allergan да се откаже от свои активи, включително и голяма част от бизнеса си във Великобритания и Ирландия. Teva трябва да се откаже от активи в Исландия.

Мотивът за допълнителните условия са опасенията на Комисията, че сливането на двете компании може да предизвика изместване на центъра на пазара за генериците и особено на регионалните пазари във Великобритания, Ирландия и Исландия.

Фармацевтичната компания Teva съобщи пред ЕК за намерението си да придобие Allergan в средата на януари 2016 година. В съобщението на Комисията не се коментира стойността на сделката. 

В коментар на решението Маргрете Вестагер, комисар по въпросите на конкуренцията в ЕС, набляга, че ефективната конкуренция между производителите е ключова за намаляването на цените за пациентите и здравните системи.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email