Пациент от Плевен претърпя успешна бъбречна трансплантация

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Пациент от плевенската МБАЛ „Свети Панталеймон” получи шанс за нов живот, след като специалисти извършиха успешна трансплантация на бъбрек, съобщиха пред в.„Новинар” от лечебното заведение.

Мъжът е на 50 години и в през последните 2 години е на хемодиализа. Благодарение на усилията на медицинските експерти от болницата пациентът запазил добро здравословното си състояние.

Операцията е извършена в сряда от хирурзи в УМБАЛ “Александровска” в София.

Интервенцията станала възможна след възникнала донорска ситуация. Оказало се,че 50-годишния пациент е най-подходящ за реципиент на органа от общо петима човека.

Според статистиката от началото на 2016 година са осъществени 7 бъбречни трансплантации.

5 от интервенциите са извършени в Александровската болница – три бъбрека са от жив донор, а две са трансплантациите от трупен донор. Още две операции за трансплантиране на бъбрек извършили и от УБ „Лозенец”.

В момента последният трансплантиран е в стабилно състояние.

„Пациентът е запазен и млад, което благоприятства за трансплантацията. Дано да има успех и да приеме бъбрека”, коментираха от МБАЛ “Св. Панталеймон”.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

l

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email