Променят срокa и ценоразписa за ин витро процедурите по програма “Асистирана репродукция” в Русе

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

От Общинския съвет в Русе съобщиха, че срокът и ценоразписът за ин витро процедурите по програмата “Асистирана репродукция” се променят, пие в. “Труд”.

Целта е да се усвоят максимално предвидените средства за ин витро процедури. За миналата година от отпуснатите 45 000 лв. са изразходвани само 27 482 лв. През 2014 г. пък са използвани 68,30% от одобрените 27 296 лв.

Причините се коренят в неоптимално разпределените средства и краткия срок за съответните ин витро процедури. Кандидатстващите двойки подават документи в общината еднократно и не могат да се възползват напълно от услугата.

С промяна в програмата срокът става целогодишен, като се определят нови цени за максимално допустимите средства. Ин витро процедурата “на естествен цикъл” се запазва до 1200 лв., но с донорска клетка вече ще се покрива с до 3000 лв.

Останалите дейности с заплащат от 300 лв. до 1100 лв. Одобрените кандидати трябва да представят епикриза с фактура и актуален ценоразпис на лечебното заведение, където са обслужени за асистирана репродукция.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email