Касата няма възражения срещу фирмата, изработваща пръстовия идентификатор

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Надзорният съвет на НЗОК няма възражения срещу фирмата, която е избрана да изработи системата за пръстовия идентификатор, каза д-р Станимир Хасърджиев, след изслушването на мотивите за избора на компанията “Стемо Гама Консулт”.

Д-р Хасърджиев твърди, че фирмата е предложила най-надеждната система за гарантиране на сигурността на данните с няколко нива на сигурност. Пациентът ще получава и текстови съобщения всеки път, когато някой се опита да направи идентификация от негово име.

Консорциумът “Стемо Гама Консулт” беше класиран на първо място, въпреки че предложи четири пъти по-висока цена за новата система от останалия на втора позиция “Контракс”. Победителят отговаря на 65% от предварително зададените критерии, информира БНР.

Припомняме, че представителите на БЛС се обявиха против въвеждането на пръстов идентификатор. Това беше една от причините Лекарският съюз да откаже подписването на НРД 2016 със Здравната каса.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email