Преподаватели от Художествената академия изрисуваха педиатричната клиника в НКБ

Преподаватели от специалност “Дизайн на детската среда“ към Националната художествена академия разкрасиха педиатричната клиника на Националната кардиологична болница в София, информира БНР.

Преградните витрини в преходните помещения на залите за най-малките пациенти вече са изпълнени с весели образи на усмихнати слънца, звезди, летящи балони и животинки, а в болничните стаи са разположени декоративни пана, представящи образност близка до детското възприятие.

Предстои изпълнението на декорации и в залата за игра и занимания.

Проектът е реализиран в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата “Приказки без край“ за облагородяване на дворните пространства и създаване на приветлива болнична среда за малките пациенти.

До момента към инициативата са присъединени 14 болници от София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе.

В края на миналата година студенти по “Дизайн на детската среда“ към Националната художествена академия изрисуваха и част от стените на обновената педиатрична клиника на столичната Александровска болница.

Начело на екипа е ръководителят на Катедра “Дизайн на детската среда“ към НХА доц. Арсен Минков.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статии ТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email