Йорданка Фандъкова: Предстои да се разгледа докладът за създаването на ДКЦ във II САГБАЛ „Шейново”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Общинските болници трябва да са в мрежа и всяка да предлага това, в което е силна, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, на посещение във II САГБАЛ „Шейново”.  Тя присъства на представянето на ново медицинско оборудване, предаде „Фокус”.

“Разпределихме близо 8 млн. лв. за различните болници”, каза Фандъкова и добави, че с близо половин милион лева е дофинансирана дейността на болница „Шейново”.

Това са средства, които покриват различни ангажименти, които болницата поема извън ангажиментите по здравна каса. Това е една голяма помощ за общинските болници”, добави тя.

По думите ѝ през миналата година в общински болници са се родили над 5 хиляди бебета. Болница „Шейново” е една от двете специализирани общински АГ болници заедно с I АГ „Света София”.

Кметът добави, че по инициатива на д-р Румен Велев, заместник директор на болница „Шейново”, предстои на следващата сесия на общинския съвет да се разгледа докладът за създаването на ДКЦ в болница „Шейново”.

Общинските болници трябва да предоставят цялата гама от медицински услуги, но да се предлагат от тази болница, в която има специалисти, има оборудване или сме планирали инвестиции в ново оборудване. Не всяка болница да предлага всичко, но некачествено, а да са в мрежа и да всяка да предлага това, в което е силна”, завърши г-жа Фандъкова.

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email