Д-р Т. Методиев: ДКЦ във Видин на практика е фалирал

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

ДКЦ във Видин на практика е фалирал, няма и капацитет вече да бъде такъв, защото лекарите са напуснали и няма необходимото оборудване, заяви пред ”Фокус” д-р Тошко Методиев, председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет – Видин.

Той обясни, че РЗИ – Видин е отнела правото това заведение да бъде представлявано като Диагностично-консултативен център.

В комисията към Общинския съвет се обсъжда дали да бъде фалирано това дружество, защото то има задължения над 350 000 – 400 000 лв. И ако искаме да продължи това дружество като център, общината трябва да плати тези задължения. Имаше идея да бъде направен Медицински център, тъй като изискванията са по-леки от страна на Здравната каса и от РЗИ – не е необходимо да има лаборатория, да има рентген… Но, правейки Медицински център, той трябва най-вероятно да наследи пасивите на това дружество ДКЦ 1 и някой трябва да плати тази цена“, обясни д-р Методиев.

Според него другият изход е обявяване в несъстоятелност и влизане на синдик. При това положение хората, които държат кабинети под наем в сградата на ДКЦ 1, ще продължат да съществуват, ще могат да се отдават и дейности под наем – лаборатория, рентген и да се погасяват задълженията.

Д-р Тошко Методиев посочи, че трябва да се постигне консенсусно решение в Общинския съвет. Той допълни, че дълговете на ДКЦ 1 са към Електроснабдяване, към доставчици на медикаменти, както и за работни заплати на хората, работещи в ДКЦ 1.

 „Водят се дела към ДКЦ 1 има и съдия-изпълнител. Но, трябва да се намери най-доброто решение“, допълни той. 

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email