FDA одобри електродите за невростимулация Specify SureScan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Medtronic получи одобрение от  американската Агенция за контрол на храните и лекарствата FDA за електродите Specify SureScan за приложение с гръбначномозъчните стимулатори, произведени от същата фирма при терапия на хронична болка.

Решението на FDA дава възможност на пациенти с ЯМР- съвместими стимулатори да се подлагат целотелесно сканиране при положение че се спазват отпределени предпазни мерки.

Официалното одобрение позволява на фирмата вече да поддържа пълния набор от ЯМР-съвместими системи за невростимулация. По този начин става възможно лекарите да избират най-добрата възможна терапия, без притеснението че пациентите трябва да се подлагат на ЯМР в бъдеще. 

“Всички пациенти със система за гръбначномозъчна стимулация трябва да имат възможност да се подлагат на същите образни изгледвания като всички останали.”, заяви д-р Стивън Фаловски от университската болница “Сейнт Люк” в Пенсилвания и допълни:

“В днешно време повече от всякога пациентите и доставчиците на здравни услуги се притесняват за възможността за извършване на ЯМР-изследване при имплантирано устройство за стимулация. Полученото одобрение от FDA ми позволява като лекар да третирам болковия синдром на пациентите и същевременно да се възползвам от диагностичната стойност на ЯМР.”

_______________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email