Състоя се поклонение пред Докторския паметник в столицата

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Вчера, на 2 март по повод 138-та годишнина от Освобождението на България пред Докторския паметник в столицата се състоя тържествен ритуал, посветен на героите медици, дали живота си за освобождението на България в Руско-турската освободителна война.

Жители на София, българското звено на Червения кръст, представители на руската дипломатическа мисия и посолствата на редица други държави почетоха паметта на медиците от руската армия, дали живота си за освобождението на страната ни от турско робство.

На паметника са записани имената на над 500 военни медици: българи, румънци, руснаци, беларуси, поляци, украинци, евреи и др.

Войници от българската армия отдадоха военна почест на руските си събратя, загинали през руско-турската освободителна война и положиха венци.

Настоятелят на руската православна църква в София Архимандрит Филип отслужи молебен.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email