Кметът на Свищов привлича лекари за МБАЛ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Кметът на Свищов Генчо Генчев се е амбицирал да стабилизира закъсалата общинска болница и вече трескаво привлича лекари от други градове на страната, пише в. “Труд”.

Генчев се е споразумял в леченото заведение да започнат работа специалисти от Велико Търново, Плевен и София. В болничните отделения ще бъдат назначени хирург, ортопед, невролог, кардиолог и специалист по вътрешни болести.

Други двама хирурзи ще поемат отделението по реанимация, което е основно ремонтирано и снабдено с нова апаратура.

Реанимацията е с 6 легла. Освен това болницата разполага и с оборудване за лапароскопски операции”, допълни Генчо Генчев.

Кметът на Свищов представи и първото ново попълнение на лечебницата. Това е д-р Пламен Макавеев е на 26 години, роден и израснал в Свищов. Има желание да специализира гастроентерология.

От 1 март е официално назначен, като лекар ординатор във Вътрешно отделение. Надява се, да развие своя професионален път в родния си град.

„Младият специалист работеше в Бяла, но аз отидох и си го вземах”, каза пред в. „Труд” Генчо Генчев.

„Ако, хората искат да променят нещо, то трябва първо да започнат от самите тях. Ако, всички потърсят лесния начин и тръгнат за чужбина, това означава, че в един момент България ще е в колапс. Не мисля, че с моето идване ще променя нещо драстично, но знам, че това е правилният път, за промяна към по-добро.”, заяви д-р Макавеев и допълни: 

Много по-лесен е пътят за реализация в чужбина, но това никога не е стояло като алтернатива пред мен. Имам желание да остана в България и тук да се реализирам. Още по-хубаво ще бъде, ако успея да се реализирам в родния си град.”

Генчо Генчев пък е категоричен, че общинската управа на Свищов ще осигури условия за развитие и реализация на млади кадри в местната болница. Ще бъдат обсъдени варианти за стипендии и подпомагане специализацията на лекарите, които желаят да се развиват в общината ни.

Предстои конкурс за нов управител. Преговаряме за закупуване на нов скенер и реаномобил по програма Трансгранично сътрудничество. Болницата ни е приоритет и ще работим упорито, за да осигурим качествено здравно обслужване на жителите в общината”, допълни Генчо Генчев.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email