МБАЛ- Добрич прекрати плановата дейност за една седмица

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

До края на февруари МБАЛ- Добрич няма да извършва планови дейности, защото е надхвърлен бюджетът по договора със НЗОК. Директорът на здравното заведение д-р Трифон Йорданов коментира и информацията по следния начин:

„Няма нищо стряскащо към настоящия момент. Предприемаме една стъпка, която в други месеци също е проигравана както при нас, така и в други болнични заведения в цялата страна.”

Считам, че спирането на плановата медицинска болнична помощ в рамките на една седмица не застрашава здравето на гражданите и няма място за притеснение. Информирал съм Министерство на здравеопазването и РЗОК за ситуацията,  имаме подадено предложение за повишаване на бюджета и смятам, че то ще бъде удовлетворено” – заяви той..

Д-р Йорданов увери, че на всички пациенти, нуждаещи се от спешна медицинска помощ ще им бъде оказано необходимото лечение.

По договор с НЗОК за тази година за тримесечие бюджетът на лечебното заведение е около 2 млн. и 500 хил.лв. За миналата година същата сума е била в размер на 2 млн. и 900 хил.лв.

Д-р Йорданов призна, че въпреки че болницата има ресурс да поеме за известно време недофинансирането на надбюджетната дейност,  ако не бъде повишен финансовия бюджет на лечебницата,  съществува опасност всеки месец все по-рано да бъде изчерпван нейния  лимит.

__________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email