IBM иска да закупи компанията за обработка на медицински данни Truven Health Analytics

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

IBM официално обяви плановете си да придобие компанията Truven Health Analytics, занимаваща с обработка на медицински данни.

Сделката на стойност 2,6 млрд. долара ще се осъществи чрез подразделението IBM Watson Health, съобщава TechNews.

Услугите на Truven Health Analytics се използват от над 8500 организации по целия свят. След финализиране на сделката облачната платформа за здравеопазване на IBM ще стане едно от най-големите хранилища на медицинска информация в света – с данни за повече от 300 млн. пациенти.

Облачните сървъри на Truven Health Analytics, които съхраняват информация за медицински разходи и отчети, качество на обслужване и резултати от леченията, ще бъдат интегрирани в платформата на IBM.

Подразделението IBM Watson Health бе създадено през април миналата година. Truven Health Analytics ще стане четвъртата голяма придобивка на IBM за последната година, пряко свързана със сферата на здравеопазването.

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на годината. След покупката IBM планира да вложи още 4 млрд. долара за развитие на аналитични технологии в областта на медицината.

___________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email