Предлага се откриването на филиал за обучение на специалисти по здравни грижи

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков организира работна среща с директори на здравни заведения и с местното ръководство на БЛС, където ги запозна с предложенията за разкриването на филиал за обучение на специалисти по ” Здравни грижи”, пише в. “24 часа”.

За реализацията на проекта медицинските университети в София и Пловдив са предоставили на Величков писмени предложения и съгласие за обучение на студенти по специалностите “медицинска сестра”, ” акушерка” и ” рехабилитатор”.

За разкриването на медицинския филиал има и подходяща база, държавна собственост. Това е сградата на доскорошния педагогически институт в Пазарджик, който беше закрит, а в момента базата е неизползваема.

Съществува идея в ръководството на бъдещото учебно заведение да има представители на местни лечебни заведения и пациентски организации, което да гарантира успешно и адекватно практическо обучение и работа на завършилите кадри.

___________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email