Д-р Москов: В Смолян ще заработи Център за инвазивна кардиология

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Няма да има закриване на болници на територията на областите Смолян и Кърджали, заяви министър Москов след среща днес с кметове, директори на лечебни заведения и членове на Комисията за изработване на Областната здравна карта. До края на годината в Смолян ще има Център за инвазивна кардиология.

“Проектът за здравна карта нито е предвиждал, нито предвижда, нито ще предвижда закриване на която и да било от държавните, общинските или която и да било друга болница на територията на двете области”, заяви д-р Москов и допълни:

По никакъв начин от Националната здравна карта не произтича намаляване на обемите дейности, които болниците са извършвали до този момент през миналата година. Моля, това да бъде ясно! Нито финансовото състояние на болниците, нито възможността на пациентите да ги избират като техни лечебни заведения ще бъде  нарушено в Здравната карта.”

Освен това д-р Москов съобщи добрата новина, че до края на годината в Смолян ще заработи Център за инвазивна кардиология:

“В рамките на тази година ще извървим всички процедури и съответно държавата се ангажира с финансирането на апаратурата и в Смолян ще има съответната структура за инвазивна кардиология. Това е нещо, което е нужно и беше доказано именно от хората, участвали в изработването на областна здравна карта по логистични причини.”

___________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email