Медиците от МБАЛ-Ловеч излизат на протест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Персоналът на МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов”- Ловеч излиза на протест. Недоволството се корени в планираните от ръководството структурни промени и големите дългове на здравното заведение, съобщава bTV.

3,4 млн. лева са задълженията на болничното заведение. Още преди месец в отделението по хемодиализа пациенти алармираха за плачевното състояние на болницата. Оттогава досега нещата се променят, но оказва се, в негативна посока.

В петък са били освободени голям брой лекари, достигнали пенсионна възраст, без да се помисли за заместването им от други кадри. Сливат се печеливши отделения, липсва и отчетност, оплакват се протестиращите.

Изчерпа се търпението ни, че нещо ще се случи”, заяви д-р Алекси Делчев, шеф на отделението по ендокринология, и допълни:

“Няма кадри, няма с какво да работим, и лабораторната ни диагностика е извън контрол, без осигуреност, и лекарства няма. Благодарение на мои лични контакти аз осигурявам дори инсулиновото лечение”, завърши той.

___________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email