„Валмарк България“ ще обжалва наложената от КЗК глоба

„Валмарк България“ ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията, която наложи глоба на компанията заради публикация за хранителна добавка за стави, заявиха от компанията.

Десислава Райчинова, управител на дружеството коментира, че „Валмарк“ ще продължава да образова потребители за ползите от хранителните добавки и как да правят информиран избор, грижейки се за здравето си.

КЗК наложи санкцията, след като бе сезирана за публикация в два вестника от конкурента „Зонафарм“ ООД. Глобата е в размер 64 980 лв.  – 0,5% от нетните приходи от продажби на дружеството за финансовата 2014 година. 

В производството конкурентът твърди, че „Валмарк“ представя продукта си с реклама, а производителят смята, че това е статия, с което КЗК не е съгласна.

” “Валмарк” образова потребителите и подхожда отговорно към това те да бъдат по-информирани относно различните съставки, различните форми и различните дозировки в хранителните добавки. Като лидер на пазара, „Валмарк България“ е имала подобни образователни кампании през годините и това няма да се промени“, твърдят от компанията.

Уточнява се, че твърденията в публикацията, за които КЗК налага глоба на „Валмарк България“, са подкрепени от: водещи специалисти в областта на ортопедията – доц. д-р Станчев, началник на „Клиника по ортопедия, травматология и гръбначна хирургия“ към столичната УМБАЛ „Света Анна”, „Европейската лига по ревматология“ (EULAR), „Асоциацията по храни и лекарства на САЩ“ – FDA (Food and Drug Association), вещото лице, назначено от КЗК – доц. д-р Иван Ламбев, д.м., фармаколог.

___________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email