Д-р Мoсков: До средата на годината ще ликвидираме листата на чакащите за лъчетерапия

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Текстът ще изяснява, че за всички граждани е гарантирано лечение по първи и втори пакет, информира в. “Труд”.

В Стара Загора министърът се срещна с представители на здравните и местни власти и лечебните заведения от региона и от областите Сливен, Ямбол и Хасково, за да разясни приетата здравна карта.

Няма закриване на болници, клиники и отделения, а превеждане на инфраструктурата към нуждите на хората“, обясни д-р Москов и допълни, че след април  е планирано безпрецедентно увеличаване на възможността на пациентите за достъп в доболничната помощ.

“Над 5 млн. броя нови броя клинични изследвания, разпределени в пакетите на личните лекари и специалистите в доболничната помощ и над 650 хил допълнителни направления са в разчета на касата с гарантирано финансиране”, заяви д-р Москов. 

В болничната помощ ще има и три нови клинични пътеки за продължително лечение на пациенти след инсулт, след тежки хирургични и ортопедични интервенции с планирани общо над 500 хил. леглодни.

“До средата на годината ще ликвидираме листата на чакащите за лъчетерапия”, обеща министърът.

“Това се случва не просто, защото днес е петък, а защото имаше едно последователно, тежко и уморително усилие на това политическо мнозинство през последните година и два месеца, за да може по този начин да охраняват вашите пари в касата, за да може сега да бъдат вложени активно в допълнително качество на вашето лечение. Не е политическа реч, а медицински факт!”, каза още здравният министър.

_____________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email