НЗОК ще покрива още една стоматологична процедура за възрастните

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На заседание на Надзорния съвет на НЗОК беше взето решение, че Касата ще поема още една зъболекарска процедура за възрастните.

Финансите за отпускане на третата процедура от стоматологичния пакет за лицата над 18 години ще бъдат в размер на 8 000 000  лева и ще бъдат осигурени от оперативния  резерв на НЗОК.

Министър Москов, който присътства на заседанието съобщи, че от 1 юли с пръстов идентификатор ще се извършват хоспиталицации и ще се купуват лекарства в аптеките.

Той добави, че независимо от несъгласието на БЛС идентификаторът да се впише в Националния рамков договор, той ще бъде въведен тази година в лечебните заведения и в аптеките.

Д-р Москов определи като неверни твърденията, че ще се закриват онкологични легла в страната. Според проекта за НЗОК у нас има над 1 030 активни онколегла. Това са спекулации по отношение на изискването за комплексност на лечението, заяви министър Москов.

_______________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email