Предстои сливане на отделения в МБАЛ-Ловеч

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Отделенията в МБАЛ- Ловеч ще бъдат намалени с две, а над 30 медицински сестри, акушери и лаборанти, навършили пенсионна възраст, ще бъдат освободени от работа. Това са част от мерките, които предприема ръководството на лечебното заведение заради тежкото финансово състояние, съобщават от БНР.

Още от този месец започва преструктурирането на част от отделенията в болницата, съобщи д-р Тихомир Бенев, член на Съвета на директорите. Той поясни, че някои от тях ще бъдат окрупнени, без се нарушават медицинските стандарти и без да се застрашава обемът дейности.

Д-р Бенев обясни, че се обединяват отделенията по хирургия и съдова хирургия, както и едно от отделенията по вътрешни болести с това по ендокринология. Няколко ще бъдат преместени на други етажи. Капацитетът на легловата база няма да се променя.

На извънредното заседание на Общинския съвет днес беше взето решение председателят Петър Цолов да внесе искане до света на директорите за свикване на общо събрание на акционерите, което до приеме оздравителна програма за развитието на МБАЛ-Ловеч, чиито натрупани задължения възлизат на около 3,4 милиона лева. 

_________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email