Ново устройство за измерване на глюкозната концентрация в кръвта получи одобрение за употреба в ЕС

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Abbott получи CE марка за новата си ситема, проследяваща плазменото ниво на глюкозата, наречена FreeStyle Libre. Тя ще се предлага на територията на ЕС като подходяща за деца между 4 и 17 годишна възраст.

Системата се състои от лепенка със сензор, която се поставя върху кожата на предмишницата и прави анализ на глюкозната концентрация в кръвта, което премахва нуждата от убождане. Устройство с размер на мобилен телефон се поставя на няколко сантиметра от лепенката и разчита информацията, постъпила от сензора.

Голямото преимущество на ситемата е, че убождане не е необходимо, дори и за калибриране на устройството. Лепенката се сменя веднъж на всеки две седмици като няма ограничения за къпане, плуване и физически усилия. 

_________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email