Във Велико Търново се организират безплатни онкологични прегледи по повод Световния ден за борба с рака

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Във Велико Търново се организират безплатни онкологични прегледи. Инициативата ще се проведе в Диагностично – консултативния център в града, а поводът е Световният ден за борба с рака – 4 февруари, съобщи пред Радио „Фокус” управителят на лечебното заведение д-р Красимир Попов.

Той обясни, че прегледи ще се извършват от двама лекари – гинеколог и пневмолог:

Едни от най-често срещаните ракови образувания, с много тежка прогноза, при жените са гинекологичните образувания, при мъжете ракът на белия дроб. Затова двама специалисти от ДКЦ , които работят в профил онкологични заболявания – д-р Магдалена Джикова, която е гинеколог, работещ в Комплексния онкологичен център, ще преглежда жени.”

„При нужда ще се правят допълнителни изследвания. А д-р Дарин Овчаров ще преглежда пациенти, които имат оплаквания и съмнения за онкологични заболявания на дихателните органи”,допълни д-р Попов.

Той уточни и, че ако се наложи да се правят допълнителни изследвания, за тях ще се плаща половината от редовната цена.

Целта на безплатните прегледи, е да популяризират начини за превенция от различни заболявания, обясни още д-р Попов и допълни:

Аз съм управител от 9 месеца и се опитвам да въвеждам такива практики, за да можем от една страна, популяризирайки тези дни, да наблегнем на превенцията от тези заболявания, които са сериозен бич за съвременното общество. Според мен, дори само докато говорим за тях, ние малко или много променяме начина на живот към по-здравословен за нашите пациенти.”

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с в

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email