Проф. Славчо Томов: Медицинското образование в България продължава да поддържа добър стандарт

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

От тази година ще се създаде Асоциация на родителите на студентите, учещи в МУ – Плевен, съобщи ректорът проф. Славчо Томов, по време на посрещането на новите чуждестранни студенти от Великобритания.

„Мястото на родителите е изключително важно, защото те са хората, които не само спонсорират своите деца, но много активно и с огромен интерес следят как се развиват техните деца далече от родината си. За нас е изключително важно те да се чувстват сигурни, спокойни и да бъдат убедени, че децата им са избрали най-правилното място за своето висше образование“, обясни проф. Томов.

Най-голямата група чуждестранни студенти, които идват в Медицинския университет в Плевен бе официално посрещната – общо 110 души. Тази година учебното заведение има рекорден брой чуждестранни студенти – над 250. За пръв път тази година Плевен приема студенти и от страни, които за пръв път ще стъпят на територията на България и в плевенския университет – от Естония, Австралия, Бангладеш, Египет.

МУ- Плевен е университетът в България, който за пръв път въведе англоезичното обучение на чуждестранни студенти, припомни проф. Томов. Това става през далечната 1997 г. при ректора доц. Кунчо Игнатов.

„Няма как да не изкажем своята благодарност за това, защото това беше доста прозорливо стратегическо решение“, категоричен е ректорът на МУ- Плевен. Първите чуждестранни студенти са индийските.

Този процес се възприе бавно и постепенно от другите университети и се разшири, като вече интерес към висшето образование в България проявяват студенти от развитите страни в ЕС. Което е един доста сериозен аргумент и оценка за това, че образованието в България, въпреки критиките към него и особено в медицината, продължава да поддържа добър стандарт и да произвежда един конвентируем продукт на европейско и на световно ниво“, убеден е проф. Славчо Томов.

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email