Остава по-малко от месец до крайния срок за регистрация за най-големия конгрес за студенти и млади лекари (Видео)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Остава по-малко от месец до крайния срок за регистрация за най-големия конгрес за студенти и млади лекари в Европа – ICMS 2016.

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences – ICMS 2016) ще се проведе за петнадесети пореден път между 12 и 15 май 2016 година в Медицински университет – София.

Организатор на научния форум е Асоциацията на студентите медици в България – София (АСМБ – София), член на Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина  (IFMSA) и Европейската асоциация на студентите по медицина (EMSA), а патрон е ректорът на МУ – София, акад. проф. д-р Ваньо Митев, дм, дбн. В последните години конгресът спечели репутацията на най-голямата и най-перспективна конференция от този вид в Европа с над 500 участници.

В него вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, дентална медицина, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

Миналогодишният конгрес беше с тема Getting to the heart of science – New Perspecives in Cardiovascular Reserchи гост-лектори Prof Ivo Petrov (Национален консултант по инвазивна кардиология и председател на Дружеството на кардиолозите в България 2014/2015), Prof. Thomas Krieg –  (Universiy of Cambridge),  Prof. Barbara Casadeii  (Зам.Председател  на Европейската Кардиологична асоциация, British Heart Foundation Professor, University of Oxford ). Той постигна рекорден успех и продължи традицията за усъвършенстване на събитието с всяка изминала година.

Темата на тазгодишния конгрес е Starway to science – Imagine, Invent, Inspire. На него се очаква да представят най-новите си проучвания няколко световноизвестни изследователи.

Всеки участник или работна група представя свои проучвания и разработки в една от следните области– Терапия, Хирургия, Предклиника, Дентална медицина, Обществено здраве и Медицинско образование и се състезава със своите колеги.

Участниците имат възможността да участват и в множество семинари, обучения, лекции и в незабравима социална програма. На конгреса присъстват стотици млади учени от цял свят, а участието се счита за научна публикация. Тази инициатива е стимул за всеки бъдещ изследовател, тласък към нови идеи и открития, изява, подпомагаща професионалната реализация на всеки участник.

Краен срок за изпращане на абстракти: 1 март 2016. Като пасивен участник, можете да се регистрирате до началото на конгреса.

За повече информация и регистрация: www.icmsbg.org

За контакт с организаторите: info@icmsbg.org

Facebook страница: www.facebook.com/ICMSBulgaria

Twitter : www.twitter.com/ICMSBulgaria

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email