Отделението по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”- Кърджали е с нова апаратура

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Зам.-министрите на здравеопазването и финансите, д-р Адам Персенски и Фейзи Бекир откриха официално обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали, пише в. “Стандарт”.

Клиниката вече разполага с шест нови диализни апарата, както и система за обратна осмоза и 80 процента от апаратурата е изцяло подновена. Предоставени са и шест нови специализирани легла.

„Инвестицията е доказателство, че областните болници остават структуроопределящи за Министерството на здравеопазването.До края на годината ще обновим и оставащите 20 процента от оборудването”, заяви д-р Адам Персенски.

„За новото оборудване Министерството на здравеопазването е осигурило 200 000 лева, а за ремонта, включващ освежаване, смяна на дограма и подова настилка са изразходвани 25 000 лева”, съобщи зам.- министър на финансите Фейзи Бекир, който е и председател на Съвета на директорите на лечебното заведение.

В обновеното отделение по хемодиализа на кърджалийската болница, което тази година навърша 35 години, ще може на една смяна да преминават 23 пациенти. То ще поема жители не само на област Кърджали, но и от съседните райони. Завеждащ отделението д-р Мария Димитрова обясни, че в през м. г. дейността е била особено затруднена заради остарялите апарати.

__________________________________________________________________

Регистрирайте си профил в Medical News и публикувайте собствени статииТУК.  Вече сами можете да създавате медицински новини!

Споделете собственото си мнение, коментари и размисли; разкажете истории свързани със света на здравеопазването, медицината, фармацията или стоматологията. Публикувайте и Ваши клинични случаи, оригинални статии, обзорни статии, клинични снимки с въпроси към тях и др.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email