Обиди, крясъци и опити за насилие – обикновено дежурство в Спешното на ИСУЛ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

Лекари на бунт. Медици от университетската болница „Царица Йоанна” – ИСУЛ заплашват, че ще спрат да дават нощни дежурства в Спешния център. Причината е непрестанната агресия на пациентите към тях и заплахите за саморазправа.

Обиди, крясъци и опити за насилие. Така обикновено преминава едно дежурство в Спешното на ИСУЛ. Враждебното отношение на пациентите  не е от вчера. Затова и  търпението на лекарите вече е изчерпано до краен предел. Принудили се дори да пишат до Здравното министерство. Медиците искат постоянна полицейска охрана, защото сегашните мерки за сигурност в болницата не дават резултат.

Няма медик от ИСУЛ, който да е имал дежурство в Спешното и да не патил от пациент. Сред тях е и д-р Юлиан Хаджиев.

 „Опита се да счупи вратата, но не успя. Имали сме и пациент, който е хвърлял камък”, разказва докторът.

Десетки инфарктни смени е имал и д-р Слави Йорданов.

„Не съм си представял,че 20-ет години ще уча, ще работя, за да ме псуват, да ме заплашват и всеки да се чувства свободен да се държи агресивно, неуважително, а аз да съм длъжен да го преглеждам”, заявява д-р Йорданов.

Медицинските сестри също работят в страх. 

Една от основните причини за агресията на пациентите е, че се налага да чакат за преглед. Причината е, че единствения  денонощен спешен кабинет за УНГ, е в ИСУЛ.

А когато има конфликта ситуация, охраната се оказва безпомощна. Затова и медиците настояват да има  денонощно полицейско присъствие в болницата.

Униформените ще влязат в Спешното в болницата до дни. На този принцип от известно време работи и „Пирогов”. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email