248 медицински сестри ще се обучават на добри практики за контрол на диабет тип 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on reddit

На 1 и 2 февруари в Първа градска болница, София 248 медицински сестри ще се обучават на нови и добри практики за контрол на диабет тип 1.

Инициативата е подета от г-жа Росица Пандова – председател на сдружение „Култура без граници“, майка на дете с диабет и проф. Мая Константинова –детски ендокринолог , диабетолог. Също така е подкрепена и от кмета на гр.София г-жа Йорданка Фандъкова.

На 1 и 2 февруари от 9:30 часа в залата на Първа градска болница 248 медицински сестри ще актуализират знанията си за начините на добър контрол на диабет тип 1. Това е трета поредна инициатива на СНЦ „Култура без граници“ в подкрепа на децата с диабет и техните семейства.

Основeн лектор ще бъдe проф. Константинова – водещ в областта специалист. По време на обучението лекари – ендокринолози от Клиниката по диабет и отделението по ендокринология в Университетска болница по детски заболявания “Проф. Иван Митев” към МУ-София ще се включат с лекции и актуална информация;

Със съдействието на медицинските сестри от клиниката ще се осъществи скриннинг за диабет на всички обучаващи се.

На обучението ще бъдат проведени и практически занятия, в които ще бъдат демонстрирани нови продукти и услуги, подпомагащи терапията и живота с диабет тип 1.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email